No poo.

Jag har länge läst och hört om no poo och funderat på att testa lite. Så för några veckor sen testade jag att göra egen deo (efter att Linda lagt upp en super bra och enkelt recept på fb) och jag älskade den. Så då avanserade jag och ville testa att utesluta vanligt shampoo. Jag valde att köra på bikarbonattvätt. Jag blandar lite vatten och typ 2-3 tsk bikarbonat och maserar in i hårbotten (väldigt ordentligt), låter det sitta i ett litet tag och sen sköljer jag ur det. När jag duschat klart lutar jag mig fram och häller äppelcidervinäger blandat med kallt vatten över hela håret (Jag brukar ta 5 dl vatten och 0,25 dl äppelcidervinäger. Det ska inte sköljas ur). Efteråt känns håret rätt torrt och burrigt, men jag låter det vara tills det torkat och då blir det jätte fint.
 
Det känns faktiskt himla rent och härligt att bara ha naturliga grejer i håret, saker som man kan äta. Och vad skönt det är att inte behöva köpa massa plastförpackningar. Det känns helt enkelt så himla bra och kul :)
 
Nästa steg tänkte jag köra kropp och ansiktsrengörning, men först måste jag ta slut på det jag har. Även tvättmedel har jag funderat på. Så, jag rekomenderar er att testa om ni tycker att det låter intressant. Kika in på nopoo.se och läs lite :)
 
Emy:

Måste testas!!

Svar: Ja, det är super kul!
Matilda

Olivia, din gamla Olivia lind:

Alltså åh! Har nästan glömt hur lika vi är. Samma tänk. Saknar dig!

Svar: Ja, du och jag har ju alltid varit lite tvillingar haha. Vi måste ses snart, sånt fiasko att jag blev sjuk sist och nu är jag så gravid och slut att jag knappt orkar ta mig någonstans. Men snart så ska jag för sjutton komma och hälsa på!
Matilda

Kommentera inlägget här: