Frukosttips!

Jag måste bara tipsa om en väldigt god frukost. Jag har börjat äta ren havre igen, så därför har det ju blivit en del havregrynsgröt. Det är ju så himla gott! Men jag gillar att spexa till det lite, så då brukar jag göra såhär:
 
Jag gör vanlig havregrynsgröt, men slänger i lite frysta blåbär. Sen när gröten är klar så blandar jag i en sked acaipulver. Gröten blir då jätte lila och härlig. Sen lägger jag upp gröten i en skål, river ett äpple över. Ringlar lite agavesirap, kanel och kardemumma över. Och sist men inte minst så häller jag över min egengjorda mandelmjölk. SÅ HIMLA GOTT!!
 
 
Att göra mandelmjölk är så himla lätt och därför rätt kul.
Jag gjorde efter Renée Voltaires recept, fast det dubbla.
 
2 dl ekologiska mandlar
1 liter vatten
1 vaniljstång
 
Först ska mandlarna blötläggas i ca 5 timmar. Sen häller du av vattnet, slänger ner mandlarna i mixern, häller i vattnet och vaniljstången om du vill ha den med. Så mixar du det en stund. Sen ska vättskan silas. Jag använde en saftsil och det funkade kanon. Sen har du din mandelmjölk klar. Jag hällde upp mjölken i en fin glasflaska och har i kylen. Mandelresterna kan man tydligen spara och använda i matlagning och sånt. Men det har jag inte testat än.
 
Här är länken till hennes recept:
http://www.reneevoltaire.se/2009/03/himmelsk-mandelmjolk/
 
(Just nu så står en satts bovetecrunch i ugnen, jag kan skriva om hur det blev sen!)
Kommentera inlägget här: